Blog

Sunday, 26 April 2015 15:30

Think locally, travel globally

Rate this item
(2 votes)
travel travel
travel 
 
6 tips για όσους ταξιδεύουν για δουλειά 
 
Πέρασα όλο το Μάρτιο και μεγάλο μέρος του Απριλίου ταξιδεύοντας κάθε βδομάδα στο Μόναχο για δουλειά.
 
Όσο τέλειο και αν ακούγεται, και πιστέψτε με ήταν, ανακάλυψα κάποια πράγματα που φυσικά τα ήξερα αλλά αν δεν τα νιώσεις στο πετσί σου δεν πρόκειται να τα εμπεδώσεις. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τις συνθήκες εργασίας των διερμηνέων, όπως πχ ότι ο διοργανωτής οφείλει να σου αποζημιώνει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης όταν δουλεύεις εκτός έδρας, καθώς επίσης ότι δικαιούσαι per diem και για τις ημέρες ταξιδίου, όταν αυτές δεν συμπίπτουν με τις ημέρες εργασίας, αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.
 
Θέλω να μοιραστώ κάποια πιο γενικά tips που ισχύουν και για άλλα επαγγέλματα. 
 
1.Φορτιστές: Τι βλακείες λες, θα μου πείτε, υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω τον φορτιστή; Όχι μόνο υπάρχει αλλά μπορεί να μην προφταίνεις καν εκεί που θα είσαι, να πας να αγοράσεις καινούριο, γιατί το ωράριο εργασίας σου θα συμπίπτει με το ωράριο των καταστημάτων. Πρώτο πράγμα λοιπόν που πακετάρουμε και μάλιστα στη χειραποσκευή είναι ο φορτιστής, έτσι ώστε αν χαθεί η βαλίτσα, να έχουμε τουλάχιστον κινητό για να τουιτάρουμε «γκρρρ, στο Φιουμιτσίνο μου χάσανε τη βαλίτσα». Επίσης μην ξεχνάτε τους αντάπτορες αν πάτε Η.Β. 
 
2.Πακετάρισμα: Εξαρτάται από το πόσες μέρες θα λείψουμε βέβαια, αλλά δεν παίρνουμε πολλά ρούχα γιατί δεν προφταίνουμε να τα φορέσουμε όλα και μας φεύγει η μέση στο κουβάλημα. Οδοντόβουρτσα στη χειραποσκευή επίσης, γιατί μπορεί να ξεμείνετε σε κανένα αεροδρόμιο περισσότερο από ότι φαντάζεστε και θα τη χρειαστείτε. Έχω καταλήξει ότι για πέντε μέρες, δυο ζευγάρια παπούτσια, το ένα άνετο και το άλλο dressy, δύο παντελόνια, ένα σακάκι, ένα πανωφόρι και περισσότερα πουκάμισα ή μπλουζάκια είναι το σωστό περιεχόμενο του βαλιτσακίου.
 
3.Roaming: Πάρτε τηλέφωνο την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ζητήστε να μάθετε τα πακέτα για να μεταφέρετε τις μονάδες και τα δεδομένα σας στο εξωτερικό, για να μη νιώθετε μόνιμο άγχος όταν σας παίρνουν τηλέφωνο ή θέλετε να πάρετε εσείς. Η ακόμη καλύτερα, αν πετάτε συχνά στην ίδια χώρα αγοράστε μια κάρτα με αριθμό της συγκεκριμένης χώρας. 
 
4.Έλεγχος: Στον έλεγχο χειραποσκευών του αεροδρομίου, πιάστε θέση πίσω από άντρες που ταξιδεύουν μόνοι τους για δουλειά. Μη με παρεξηγήσετε, συνήθως κουβαλάνε λιγότερα πράγματα, από μόνο το κινητό τους ή το tablet τους, μέχρι το πολύ ένα χαρτοφύλακα και δεν περιμένεις ατέλειωτες ώρες να βγάλει η κοπέλα από μπροστά σου από τη μεγάλη τσάντα το μικρό τσαντάκι. 
 
5.Φαγητό: Φάτε καλά εκεί που θα είστε και ιδιαίτερα καλό πρωινό. Εξάλλου δεν πληρώνετε από την τσέπη σας! Αστειεύομαι φυσικά. Όταν λέμε καλό εννοούμε και κανένα φρούτο ή χυμό για ενέργεια, γιατί δεν ξέρετε πότε θα ξαναφάτε μέσα στη μέρα, ούτε αν θα σας αρέσει η τοπική κουζίνα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο μύθος που λέει ότι οι θερμίδες που καταναλώνουμε στο εξωτερικό δεν μετράνε, είναι δυστυχώς μύθος
 
6.Προτεραιότητες: Προσπαθήστε να κρατάτε τις προτεραιότητές σας. Αν θέλετε για παράδειγμα, να γυμνάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα μεγάλο περίπατο πριν το πρωινό. Και sight-seeing και άθληση! 
 
 
Της Φαίης Μαγκούτη 
 
Last modified on Sunday, 26 April 2015 15:58
Login to post comments

PIXEL_TEXT_LEGAL PIXEL_LINK_LEGAL_TEXT