Print this page
Thursday, 04 July 2019 09:04

4th July

Rate this item
(2 votes)

4η Ιουλίου

Ημέρα γιορτής σήμερα για τις ΗΠΑ και ώρα για σύντομο μάθημα ιστορίας για εμάς!


Σίγουρα όλοι έχουμε δει σε ταινίες ή στις ειδήσεις τα όμορφα πυροτεχνήματα, τις παρελάσεις, τις συναυλίες και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η ημέρα αυτή για τους Αμερικάνους;


Γιατί στις 4 Ιουλίου του 1776 δεκατρείς Αμερικάνικες αποικίες διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Βρετανικό Στέμμα. Για την ακρίβεια, δύο ημέρες νωρίτερα (στις 2 Ιουλίου), το Ηπειρωτικό Κογκρέσο ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας και άρχισε να συζητά το κείμενο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας που είχε ήδη συντάξει μια πενταμελής επιτροπή, με βασικό συντάκτη τον Τόμας Τζέφερσον. Στις 4 Ιουλίου, το Κογκρέσο υιοθέτησε το τελικό αναθεωρημένο κείμενο.


Εκτός από τα πυροτεχνήματα, τις παρελάσεις, τους ένθερμους πατριωτικούς λόγους πολιτικών και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, την 4η Ιουλίου οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να μαζεύονται σε σπίτια με την οικογένεια και τους φίλους τους, να κάνουν πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Γι’ αυτό συνήθως οι παρελάσεις γίνονται νωρίς το πρωί. Μετά, σειρά έχουν οι οικογενειακές μαζώξεις και το βράδυ ακολουθούν τα πυροτεχνήματα που σε πολλές περιοχές είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά.

Happy 4th July, America!

 

camylla-battani-gZltlzPun9c-unsplash

 

Last modified on Thursday, 04 July 2019 09:58
Login to post comments

PIXEL_TEXT_LEGAL PIXEL_LINK_LEGAL_TEXT